Mia Forsäng

Digitalisering, innovationer och att skapa meningsfulla produkter och tjänster är några av områdena som Mia sysslar med. Hon har bland annat tagit fram konceptet “Mer digital” för Telia, ett utbildningskoncept för kommuner där ungdomar lär äldre att bli mer digitala och som på så sätt motverkar digitalt utanförskap.

Före Telia arbetade hon inom kommunal sektor i 22 år, bland annat som CIO i Vara kommun och som VD för stadsnätet VaraNet AB. Hon har dessutom nominerats till årets CIO i Sverige.

– För mig och för Telia är de viktigt att bygga broar mellan generationer för att skapa förståelse om framtidens samhälle och motverka utanförskap.

Mia kommer föreläsa om vikten av digitalt självförtroende till alla, på Bygg broar den 13 maj.

Telia har tagit fram ett utbildningsprojekt för att motverka digitalt utanförskap hos äldre där ungdomar lär äldre hur de kan bli mer digitala. ”Hur gör man för att skypa med sina barnbarn?” ”Hur får man en mailadress?” ”Vad är sociala medier?” Projektet vann i februari 2019 ”Årets Digitaliseringspris” på Telekomgalan i Sverige. Eventet har körts i 7 kommuner och har nu på kort tid bokats av ytterligare 36 kommuner. Vid slutet av året kommer mer än 20 000 pensionärer ha utbildats….minst!

Håll dig uppdaterad!

Signa upp dig via vårt webbformulär och följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.