Maria Nordmark

Maria Nordmark har startat och drivit flera digitala medieföretag, med fokus på att förstå användarnas förändrade beteenden och behov. Senast jobbade hon som konceputvecklare på UR och SR. Idag är hon utvecklingsansvarig på studieförbundet Bilda och jobbar bland annat med integration och asyl och med projektet Kulturkompis. Kulturkompis vänder sig till nyanlända, asylsökande och etablerade svenskar som i små grupper deltar tillsammans i olika kulturarrangemang som konsert, bio, museum eller liknande och samtalar om vad de varit med om, gärna över en fika. Kulturkompis vill skapa möten och kulturupplevelser som leder till ökad gemenskap i samhället.

– Många kulturkompisar berättar om hur de fått nya vänner och deltagit i kulturaktiviteter som de annars aldrig hade besökt och fått möjlighet att prata svenska i vardagliga situationer. Visionen är att finnas i hela Sverige och att ännu fler nya och etablerade svenskar ska få mötas.

– Jag var med den 7 maj på Bygg broars första event och är med den 15 oktober också då jag tror på engagemangets kraft, viljan och att det här är en kväll där vi kan göra skillnad på riktigt!

Håll dig uppdaterad!

Signa upp dig via vårt webbformulär och följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.