Maria Nordmark

Elin är VD och grundare till Foodloopz Sweden AB. Foodloopz jobbar med att lösa matsvinnsproblematiken i livsmedelsbranschen och kopplar samman odlare, grossister, varumärkesägare, välgörenhet, event, skolor, hotell, caféer och så vidare för att effektivisera köp, sälj och donationer av överskott, utsorterade råvaror och produkter som är svåra att sälja.

“Alla har vi en eller flera tuffa erfarenheter i bagaget av hur man inte skapar hållbara och lyckliga människor som vill, kan och orkar bidra till ett blomstrande samhälle. Vi behöver därför använda våra erfarenheter och jobba för att skapa det samhälle vi vill ha! Vi har makten i våra händer!”

”Det Bygg Broar gör och försöker åstadkomma känns oerhört aktuellt och viktigt! Jag vill bidra på alla sätt jag kan”

Maria Nordmark har startat och drivit flera digitala medieföretag, med fokus på att förstå användarnas förändrade beteenden och behov. Senast jobbade hon som konceputvecklare på UR och SR. Idag är hon utvecklingsansvarig på studieförbundet Bilda och jobbar bland annat med integration och asyl och med projektet Kulturkompis. Kulturkompis vänder sig till nyanlända, asylsökande och etablerade svenskar som i små grupper deltar tillsammans i olika kulturarrangemang som konsert, bio, museum eller liknande och samtalar om vad de varit med om, gärna över en fika. Kulturkompis vill skapa möten och kulturupplevelser som leder till ökad gemenskap i samhället.
– Många kulturkompisar berättar om hur de fått nya vänner och deltagit i kulturaktiviteter som de annars aldrig hade besökt och fått möjlighet att prata svenska i vardagliga situationer. Visionen är att finnas i hela Sverige och att ännu fler nya och etablerade svenskar ska få mötas.

– Jag var med den 7 maj på Bygg broars första event och är med den 15 oktober också då jag tror på engagemangets kraft, viljan och att det här är en kväll där vi kan göra skillnad på riktigt!