Binette Seck

Vi är glada över att få välkomna Binette Seck, som är topp 33 kvinnliga Tech Ledarna i Sverige (enligt orten.io), till Byggbroarsevent den 13 maj 2019.

Få kvinnor i Tech-världen har gått en mer osannolik väg mot Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA). Binette är född i Stockholm och delvis uppvuxen i Tensta (Stockholm) samt Paris och Dakar, till föräldrar med akademisk bakgrund. IVAs uppdrag är att främja teknik och ekonomi och utveckling av industrin till förmån för samhället. Hennes supermakt ligger i att bygga broar mellan akademin, näringslivet och den politiska sfären.

Hon var uppvuxen med hjälp av hennes analfabetiska mormor, vars entreprenörsanda återspeglade västafrikanska rötterna. De värderingar som hennes föräldrar införde i henne för att kontinuerligt lära sig, ihop med hennes medfödda känsla för att ”betjäna” mänskligheten, bestämde Binette sig för att ägna sitt liv till att ge ungdom och nykomling akademiker, oavsett hans eller hennes bakgrund, samma chans som Sverige gav henne. Attraktionen till Ingenjörsvetenskapen (på grund av sin pappa) såg till att Binette snabbt förstod potentialen inom branschen och bestämde sig för att bli dess ryggrad genom att arbeta som rekryterare och senare som internationell projektledare för att säkra kompetensen bakom Varje individ. Hon tillbringade nästan fem år inom telekombranschen och har haft en bra resultat hos företag som Orange Business Services och Ericsson AB. Hon har på ett eller annat sätt bidragit till Tech-världen sedan 2006. Arbetslivserfarenheten stärkte hennes tilltro på kraften att förena talangfulla människor med företag för att bättre kunna hantera de tider vi lever i som har en ständigt ökande global konkurrens och en snabb utveckling av teknik.

Håll dig uppdaterad!

Signa upp dig via vårt webbformulär och följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.