Cecilia, Emma & Sonja

Bakom Skärmen startades av tre drivna 18-åringar Cecilia, Emma och Sonja, som insåg att de hade kunskap många från äldre generationer saknar och som bidrar till bristande kommunikation mellan unga och vuxna, kunskap om sociala medier. Bakom Skärmen föreläser om sociala medier utifrån ungdomars perspektiv, om allt från hur det praktiskt fungerar till vilka normer de präglas av.

“Idag möter vi dagligen fördomar som många äldre har om oss och om alla timmar vi spenderar på sociala medier. Bygg broar ger oss en möjlighet att krossa dessa fördomar och att visa att vår generation inte är en lat generation. Om vi kan öka förståelsen mellan olika generationer kan vi öka kommunikationen och på så sätt öka välmåendet för barn och ungdomar i samhället.

Vi håller föreläsningar där vi ger publiken inblick i hur det är att vara ung idag och ständigt vara uppkopplad på sociala medier. Dagens unga vistas i två parallella världar där det som sker i den ena är lika viktigt och verkligt som det som sker i den andra och vi vill visa sociala mediers för- och nackdelar. Vi berättar, utifrån ungdomars perspektiv, både om de möjligheter och de faror som gömmer sig i skuggorna av våra skärmar.”

Varför vi vill delta i Bygg broar:

Emma: “Jag som ung får en unik möjlighet att ta del av erfarenhet samtidigt som jag får möjlighet att visa äldre generationer att de fördomar som finns om dagens unga är fel.”

Sonja: “Ett event som bidrar till en human hållbarhet är något jag gärna vill vara en del av. Jag ser det som en stor chans att vara med och bidra till något bra, samtidigt som jag får göra något som jag tycker är kul.”

Cilla: “Jag tror att om alla generationer arbetar tillsammans kommer det göra stor skillnad för vårt samhälle och dess individer.”

Håll dig uppdaterad!

Signa upp dig via vårt webbformulär och följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.