Anna Tebelius Bodin

Anna är pedagog, föreläsare, författare och sakkunnig om hjärnan. De senaste 15 åren har hon ägnat åt att sprida den kunskap om hjärnan som finns i forskarvärlden. Hennes föreläsningar och böcker handlar om psykologin bakom hur vi lär, motiveras och behåller psykisk hälsa i en föränderlig värld.

“Jag vill göra skillnad i människors liv och såg tidigt att allting relaterar till hjärnan. Resan började med min utbildning vid Lunds Universitet och fortsatte sedan på Harvard University där jag också assisterade ett par forskningsprojekt. Därefter har det blivit över 600 föreläsningar runt om i Sverige och utomlands.” 

Anna kommer föreläsa om att ta hand som sin hjärna på Bygg broar den 13 maj. 
I 40.000 år har hjärnan sett likadan ut som idag. Den arbetar bäst i brist och fokuserar främst på att överleva. Idag lever vi i överflöd av socker, information och kontakter. Samtidigt är hoten mot vår överlevnad inte så påtagliga i vardagen. Hur tar vi hand om hjärnan för att lära, värna om varandra och känna ett välbefinnande i tillvaron? Det handlar om att bli medveten om vilka system i hjärnan som tillåts styra.

“Det är intressant att delta på eventet för att mitt ämnesområde berör alla människor. Teorierna om hjärnan får olika betydelse beroende på vem du är och var du är i livet. Det driver mig att förstå mer genom att prata med andra om deras upplevelser. Vi lär oss alla av att kommunicera med människor som skiljer sig från dem i vårt närmaste umgänge. Det gäller såväl förståelsen för den egna hjärnan, som förståelsen för hur lika varandra vi är – även när det känns främmande. Jag ser fram emot många nya berörande möten.”

Håll dig uppdaterad!

Signa upp dig via vårt webbformulär och följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om vad som händer.